Gazete Vatan Logo

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile Destek Programı parası nereye yatar? İşte ödemelerin yapılacağı tarih!

İhtiyaç sahibi ailelere 12 aylık süre ile verilen Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarih araştırılıyor. 4 farklı gelir aralığı için farklı olarak aylık ödenen destek ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu. Peki, Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile Destek Programı parası nereye yatar? İşte ödemelerin yapılacağı tarih!

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile Destek Programı parası nereye yatar? İşte ödemelerin yapılacağı tarih!

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Hak sahipliği sürecinin belirlenmesi ve ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Bakanlık, Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacağı tarihi duyurdu. Peki, Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak? Aile Destek Programı parası nereye yatar? İşte ödemelerin yapılacağı tarih!

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye Aile Destek Programı Ağustos ayı hak sahiplerini belirlemek için ödeme listesi oluşturma işlemlerine başlanmış olup Eylül ayının ilk haftası içinde ödemeler gerçekleştirilecektir.” denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye Aile Destek Programı ödeme tarihleri hakkında basın açıklaması yapılması zarureti doğmuştur.

Türkiye Aile Destek Programı hak sahiplerini içerir ödeme listeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın değerlendirmeleri ışığında, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden ödeme listesinin hazırlanmasına esas teşkil eden verilerin hak sahipliğinin belirleneceği ay için güncel olmasını ve ödeme dosyası kontrollerinin sağlıklı olarak gerçekleştirilmesini teminen ay sonunun beklenmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı Ağustos ayı hak sahiplerini belirlemek için ödeme listesi oluşturma işlemlerine başlanmış olup Eylül ayının ilk haftası içinde ödemeler gerçekleştirilecektir.

Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Başvuran kişinin;

- Türk vatandaşı olmaması,

- Mavi Kart sahibi olması,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- 18 yaşından küçük olması,

- Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek.