Gazete Vatan Logo

Türk kadınları sarı saçlı olmak istiyor

Türk Henkel Saç Boyası Kategorisi Marka Müdürü Ekin Veral’in verdiği bilgiye göre, Türk kadınları en çok sarı saçı seviyor. Veral, “Türk kadını saçlarını özellikle sarının koyu tonlarına boyamayı tercih ediyor. Kahverengi ve açık kumral diğer tercih edilen renkler arasında” dedi

Türk kadınları sarı saçlı olmak istiyor

Türk Henkel’in en hızlı büyüyen kategorilerinden biri güzellik ve bakım ürünleri... Geçen yıl 420 milyon euro ciro yapan şirketin güzellik ve bakım ürünleri kategorisi çift haneli büyüdü. Bu kategori son 5 yılda 2 katına çıktı. Son 10 yıldaki büyüme 5 kattan fazla oldu. Henkel genelinde ise bu kategori geçen yıl 3.8 milyar euroluk bir büyüklüğe ulaştı. Güzellik ve bakım kategorisinde saç boyasının önemli bir payı var. Türk Henkel Saç Boyası Kategorisi Marka Müdürü Ekin Veral’in verdiği bilgiye göre Türk kadınları en çok sarı saçı seviyor. Veral, “2016’ya ait verilere göre Türk kadını, saçlarını en çok sarıya ve özellikle sarının koyu tonlarına boyamayı tercih ediyor. Kahverengi ve açık kumral da diğer tercih edilen renkler arasında. Kadınlar genellikle beyaz kapatmak, kişisel değişim ve saç rengini daha canlı görmek gibi nedenlerle saçlarını boyuyor” dedi.

Yüzde 20 evde boyuyor

Türkiye’de kadınların yüzde 20’sinin saçlarını evde boyama alışkanlığına sahip olduğunu kaydeden Veral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saçlarını boyamayan kadınların en büyük çekincesi ve boyalardan uzak durma nedeni ise genelde kırılma ve yıpranma… İşte biz şimdi kırılma karşıtı Omegaplex teknolojisine ve üstün bakım özellikli formüle sahip, Colour Specialist saç boyalarımız ile onların bu endişelerini gideriyoruz. Herkese istediği renkte ve bakımlı saçlara sahip olmanın kapılarını açıyoruz. Kadınlar genelde zaman kazanmak için saçlarını evde boyamayı tercih ediyor. Ancak daha profesyonel dokunuşa ihtiyaç duyduklarını düşünüyorlarsa kuaföre gidiyorlar. Colour Specialist ile evde de profesyonel sonuç alabilecekleri bir formül sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Kırılmayı önleyen seri

EKİN Veral, Colour Specialist ile ilgili şu bilgileri verdi: “Colour Specialist, profesyonel kırılma karşıtı Omegaplex teknolojisi sayesinde saç liflerini bir arada tutan mikro bağları güçlendirerek boyama esnasında saçı yıpranmalara karşı koruyor. Colour Specialist, muhteşem renk sonuçlarının yanı sıra kırılma karşıtı üstün bakım sunuyor.