Gazete Vatan Logo

Türk CFO hangi ülkeye gitse hemen işe başlar

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Türk CFO’ları son 30-40 yılda yaşanan dalgalı ekonomi yapılanmadan dolayı edindiği muazzam tecrübelerle dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin dört dörtlük bir CFO olarak hemen pozisyonuna başlar” dedi.

Türk CFO hangi ülkeye gitse hemen işe başlar

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “İş dünyasının en büyük beklentisi, önümüzdeki 2 yılın en ufak bir seçim hazırlığı dönemi olmadan, hiçbir seçim sohbetini bile yapmadan, ekonomik potansiyelimizi artıracak önemli reformların yapıldığı bir icraat dönemi olması” dedi.

CFO’ların şirketlerdeki işlerinin zorluğuna değinen Bilecik, gelişmekte olan ekonomilerin gelişmişlere göre çoğu zaman dalgalı sularda seyrettiğini, CFO’ların finansal veya finansal olmayan riskleri aynı anda yönetmek zorunda kaldığını aktardı. Bilecik, Türkiye’de operasyonları yürüten CFO’ların yüksek tecrübeli olduklarını kaydederek, değişen koşullara kolay adapte olmak noktasında bir problemleri olmadığını vurguladı. Bilecik, “Hatta Türk CFO’ları son 25-30-40 yılda yaşanan dalgalı ekonomi yapılanmadan dolayı edindiği muazzam ve farklı tecrübelerle dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin dört dörtlük bir CFO olarak hemen pozisyonuna başlar” diye konuştu.

Önemli bir başarı

Bilecik, Türkiye’nin son 3 yılı seçimler, Cumhuriyet tarihinde hatta neredeyse dünyada olmayan hain bir darbe girişimi ve referandum süreci ile geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Bu olağanüstü dönemde ekonomimizin önemli ölçüde direnç göstererek bir krize sürüklenmemiş olması fevkalade sevindirici olduğu kadar önemli bir başarıdır. Bunda şüphesiz 2002 yılı itibarıyla yapılan reformlar, bankacılık sisteminin güçlendirilmiş, mali disiplinini sağlanmış olması çok önemli kaldıraçlardan oldu. Elbette kurallı bir ekonomiye geçiş adımlarının atılması gelinen pozitif noktadaki önemli etkenlerden. Bu sayede oluşan mali alan, üçüncü çeyrekte daralan ekonominin talep ve istihdam üzerindeki olumsuzluklarının bertaraf edilmesi için özellikle son dönemde, yılın ilk çeyreğinde genişlemeci yönde kullanılabildi.”

Haberin Devamı