Gazete Vatan Logo

TOKİ Sosyal Konut Projesi bir ilde talihlilerini buldu! 'Bir evim olsun çok istiyordum'

TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Sivas’ta yapılan kurada yıllarca ev hayali kuran talihliler de belli oldu. Kurada engelli kategorisinden ismi çıkan Gülfidan Altun ise gözyaşlarına boğuldu.

TOKİ Sosyal Konut Projesi bir ilde talihlilerini buldu! 'Bir evim olsun çok istiyordum'

TOKİ tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında kent genelinde yapılacak olan 2 bin 706 konuttan 6 ilçe için belirlenen konutların kurası çekildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki kura çekiminde Yıldızeli, Şarkışla, Gemerek, Kangal, Hafik ve Doğanşar ilçelerindeki sosyal konutların sahipleri belirlendi. Kura çekimlerinde ilk olarak engelli ve emekli başvurularına öncelik verildi.

'BİR EVİM OLSUN ÇOK İSTİYORDUM'

Kura çekiminde 8 yıl önce İstanbul'da kirada oturduğu evi yanan ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesine taşınan Gülfidan Altun'un 15 yıllık hayali de gerçek oldu. Evli, 4 çocuk annesi Altun, isminin çıktığını duyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Altun, "Allah bizim başımızdan eksik etmesin.

Allah razı olsun. Ben bunu çok istiyordum. 15 yıllık evliyim. Bir evim olsun çok istiyordum. Kuru yerde de oturmaya razıydım. Çok mutlu oldum. Ben İstanbul'da oturuyordum. Orada oturduğum ev yandı. Daha sonra buraya taşındım. Rabbim bana şükürler olsun bugünü gösterdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum" dedi.

Haberin Devamı

Engelli kategorisinden ev sahibi olan Hasan Saraç ve İbrahim Tüfekçi de ev sahibi olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kentte TOKİ'nin kura çekimleri 3 gün boyunca devam edecek.