Gazete Vatan Logo

TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ Sosyal Konut başvurularında son günlere girilirken, daha önce başvurusunu gerçekleştirmiş ancak başvurusunu iptal etmek isteyenler sıklıkla iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. Başvuru şartlarını taşımayan ve aynı haneden birden fazla başvuruda bulunanlar da başvuru iptali gerçekleştirmek istiyor. İptal işleminin e-Devlet üzerinden yapılıp yapılmayacağını ve başvuru ücretinin de nasıl iade alınacağı merak ediliyor. Peki, TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? İşte detaylar…

TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ’nin dar gelirli aileler için başlattığı ve milyonlarca başvurunun yapıldığı Sosyal Konut projesinde başvuru süreci doluyor. Gözler TOKİ inşaatlarının başlayıp biteceği tarihe çevrilirken, başvurusunu gerçekleştirip, konut almaktan vazgeçenler de iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor.

TOKİ BAŞVURU İPTALİ e-DEVLET’TEN YAPILABİLİYOR MU?

TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli oluyor. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde taksitlerin ödenememesi durumunda ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilir. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayanların da konut alma hakları iptal edilir.

TOKİ İPTALİNDE BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ başvurusu yapıp, projeden konut hakkı elde edilmesi durumunda sözleşmeyi imzalamayanlar için işlem iptal olacak. Asil hak sahibi olmayan kişilerin başvuru bedelleri kuradan 5 iş günü sonra iade edilecek. Hak sahibi olup sonradan vazgeçenlerin başvuru ücretlerinin ise iade edilip edilmeyeceği ise henüz netleşmedi.

Haberin Devamı