Gazete Vatan Logo

Togg ne zaman çıkıyor? Togg logosu değişti mi?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun bünyesinde yerli otomobil Togg'un üretimi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Fabrika inşaatı devam ederken Togg'un logosu da değişti. Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş "C segmenti SUV’un, önce ülkemizde ardından da Avrupa’da pazara çıkmasına yaklaştık" dedi. Peki, Togg ne zaman çıkıyor? Togg logosu değişti mi? Yerli otomobil Togg fiyatı ne? Togg parçaları yerli mi? Togg tahmini fiyatı ne? İşte detaylar...

Togg ne zaman çıkıyor? Togg logosu değişti mi?

Yerli otomobil Togg ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Togg için geri sayım devam ederken üretim için de tarih ortaya çıktı. İlk satışların başlayacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulunan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, yeni logo ile ilgili de konuştu. Peki, Togg ne zaman çıkıyor? Togg logosu değişti mi? Yerli otomobil Togg fiyatı ne? Togg parçaları yerli mi? Togg tahmini fiyatı ne? İşte detaylar...

Türkiye’nin otomobili Togg’da geri sayım başladı. Togg’un CEO’su Gürcan Karakaş, fabrikanın inşaatı, üretim ve satış planlarıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Togg’un Gemlik’te kurulan fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karakaş, iki sene önce 27 Aralık’ta başlayan yolculukta artık geri sayıma başladıklarını açıkladı.

TOGG NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, “Fabrikada kaba inşaat önümüzdeki ay bitiyor. Haziranda altyapı üretim için hazır olacak. Ağustosta deneme üretimleri başlayacak. 2022 yılının sonunda araçlar artık banttan inecek, ilk satışlar ise 2023’ün ilk çeyreğinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOGG PARÇALARI YERLİ Mİ?

Karakaş, şunları söyledi: “Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. ‘Yüzde 51 yerlilik oranı’ dedik, tedarikçilerimizin yüzde 75’ini Türkiye’den seçerek, 51’i yakaladık, 3 yıl içinde yerliliği yüzde 68’e çıkmayı hedefliyoruz. Yeni yılın ilk haftalarında sayıları 240’a ulaşacak teknisyen ve operatör ihtiyacımızı bölgemizden sağladık. Ankara’da Teknoloji Araştırma Merkezi’mizi, Gebze’de prototip atölyemizi hayata geçirdik. Avrupa hedeflerimiz kapsamında Stuttgart’ta Togg Europe’u kurduk, kullanıcı araştırmalarına başladık. Hızlı ve yaygın alt yapı oluşumuna destek için de Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri AŞ ile hazırlıklara resmen başladık.”

TOGG LOGOSU DEĞİŞTİ Mİ?

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan logonun aldığı eleştirilere de yanıt veren Togg CEO’su Gürcan Karakaş, “Her logonun tartışma süreci olur, olmalı da. Önemli olan logonun içerdiği anlam ve verdiği mesaj. Bugün birisi size ısırılmış elma getirse yine benzer şekilde eleştiriler alırdı. Yalın, farklı ve talepleri karşılayan bir logo olmasına önem verdik. Yaptığımız araştırmalar ve uzun süreli çalışmalar sonucu logomuz ortaya çıktı. Markamızdan beklentilerde ‘kendine özgü’, ‘güçlü’ ve ‘güvenli’ terimlerinin öne çıktığını gördük. TOGG yerine Togg kullanmamızın nedeni ise büyük harflerin yurtdışındaki telaffuzundaki farklılık. Ayrıca, ‘Togg’ teknoloji şirketini anımsatıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERLİ OTOMOBİL TOGG FİYATI NE OLUR?

Karakaş, TOGG'un fiyatına ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde ülkemizde en fazla satılan C segment SUV'ların elektrikli araç olmayacağını düşündüğümüzden dolayı içten yanmalı araçlardan pazar payı almamız gerektiğini bilerek her şeyi planladık. Dolayısıyla 'günümüzde eğer C segmentinde bir SUV'un rekabetçiliğiyle rekabet edebilir misiniz' diye sorarsanız 'evet, rekabet edebiliriz."