Gazete Vatan Logo

Son dakika destek kararı! Kapsam genişletildi, 110 bin TL'ye kadar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Destek müjdesi geldi. Devlet desteğinin kapsamı genişletildi. 110 bin TL'ye kadar destek verilecek. KOSGEB destekleri artarak devam ediyor. Yeni mezun gençleri istihdam eden işletmelere 100 bin, kadın istihdamında ise bu rakam 110 bin liraya çıkıyor.

Son dakika destek kararı! Kapsam genişletildi, 110 bin TL'ye kadar...

Destek müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından KOSGEB desteği ile ilgili detayları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "KOSGEB destekleriyle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında mikro, küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını yeni mezun gençlerimizi istihdam edecek şekilde genişletiyoruz. Meslek lisesi, üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüt eden işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz. Kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı buluyor.

Bu destek rakamı faizsiz olarak iki yıl sonra 24 ayda geri ödenecek. 75 bin yeni meslek lisesi, üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektedir. Başvuruları bugün açılan programa işletmelerimizi katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.