Gazete Vatan Logo

Paralar 28 Mayıs'a kadar banka hesaplarına geçecek! İki ayda bir ödeniyor, açıklama geldi

Paralar hesaplara yatırılıyor. İki ayda bir ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından duyurdu. Mayıs ayında Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı olmak üzere toplamda 295 milyon TL ödeme yapılacak. Destekler 28 Mayıs'a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Paralar 28 Mayıs'a kadar banka hesaplarına geçecek! İki ayda bir ödeniyor, açıklama geldi

Destek ödemelerine ilişkin açıklama geldi. İki ayda bir ödeme yapılıyor. Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından duyuruda bulundu.

Bakan Yanık yaptığı açıklamada, "Mayıs ayında Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı programlarımız ile toplamda 295 milyon TL ödeme yapacağız. Destekler 28 Mayıs'a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak." ifadelerini kullandı.

ŞARTLI EĞİTİM VE SAĞLIK YARDIMLARI

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

İkametinizin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek kimlik kartınızla başvuruda bulunabilirsiniz. Kimlik kartı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.

ÖDEMELER HANGİ AYLARDA YAPILIR?

Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarıdır.

YARDIM ÖDEMESİ NE ZAMAN KESİLİR?

Sosyal Güvenceli olunması, muhtaçlık halinin sona erdiğinin tespit edilmesi veya yardım ödeme şartlarının (eğitim devam ve sağlık kontrol) gerçekleştirilmemesi nedeni ile yardım ödemesi kesilebilir.

Haberin Devamı

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Ödeme tutarı ilkokula giden kız çocukları için aylık 50 TL, erkek çocukları için 45 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

Ödeme tutarı liseye giden kız çocukları için aylık miktarı 75 TL, erkek çocukları için 55 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, Ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI

Bu yardım programından, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu haneler faydalanabilir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Başvuru sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılabilir.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilenler için; çocuk başına 150 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler iki ayda bir PTT aracılığıyla kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır.

Haberin Devamı

ÇOKLU DOĞUM YARDIMINDAN NE KADAR SÜRE FAYDALANILABİLİR?

Fayda sahibi çocuklar için ödemeler 0-24 ay arası (en fazla 24 ay) yapılır.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMINDAN YARARLANANLAR BU DESTEĞİ DE ALABİLİR Mİ?

Başvuru şartlarının sağlanması halinde her iki yardım programından yararlanılabilir.