Gazete Vatan Logo

Nusr-ET tün rekorları kırdı!

Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Nusr-ET Steak House, günlük cirosuyla rekorları alt üst etti

Hafta içi günlük ortalama 90 bin lira olan restoranın cirosu hafta sonları 120 bin liranın üzerine çıkıyor. Her akşam kapısında uzun kuyruklar oluşan, kişi başı en az 100-120 lira hesabın ödendiği Nusr-ET, bu rakamlarla İstinyePark’taki Masa ile Akmerkez’deki Papermoon’u açık ara geride bıraktı.

Doğuş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Nusr-ET Steak House, günlük cirosuyla İstanbul hatta Türkiye’deki rekorları alt üst etti. Hafta içi günlük ortalama 90 bin lira olan restoranın cirosu hafta sonları 120 bin liranın üzerine çıkıyor. Her akşam kapısında uzun kuyruklar oluşan, kişi başı en az 100-120 lira hesabın ödendiği Nusr-ET, bu rakamlarla İstinyePark’taki Masa ile Akmerkez ve Ankara Ulus’taki Papermoon’u açık ara geride bıraktı.

Başka markalar da olacak

Yıllarca İstanbul’un en çok ciro yapan ve zenginlerin bir numaralı tercihi olan Papermoon, İstinyePark’ın açılmasından sonra tahtını Masa’ya bırakmak zorunda kaldı. Son birkaç yıldır iş, sanat, spor ve cemiyet hayatının buluşma noktası olan Masa da bu ünvanını uzun süre koruyamadı. Nusr-ET Steak House, yıl sonunda en az 30 milyon liranın üzerine çıkacak toplam cirosuyla da Masa’nın 18 milyon lira, Papermoon’un 12 milyon lira civarındaki cirolarını da katlamış olacak.

2010 yılında Nusret Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı ile müşterilerine kapılarını açan Nusr-ET Steakhouse, bu yıl Doğuş Holding’in iştiraklerinden Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) ile ortak oldu. Etiler’de 270 kişilik restoranda müşterilerini ağırlayan Nusr-ET’de Nusret Gökçe’nin daha önce yaptığı açıklamalara göre 700-800 kişi yemek yiyor. Günlük en az 500-600 kilogram et tüketiliyor.

Nusret Gökçe’nin ileriye dönük hedefleri arasında önümüzdeki yıl New York’ta bir yer açmak var. New York’u Londra ve Dubai’deki şubelerin izlemesi hedefleniyor. Nihai hedef ise Nusr-ET’i dünya markası yapmak.

Nusr-ET’in ortağı D.ream’in sektörle ilgili ciddi projeleri var. Yeme-içme sektörüne hızlı bir giriş yapan Doğuş Holding’in bünyesinde şu anda Nusr-ET dışında Emporio Armani Ristorante, Lacivert Restaurant ve Galata Kiva yer alıyor. Grubun yurtdışından ve Türkiye’den görüşme halinde olduğu 10’a yakın marka daha var. Önümüzdeki günlerde ise GQ Bar kapılarını İstanbullular’a açmaya hazırlanıyor.

ÇIRAKLIKTAN YETİŞTİ, PATRON OLDU

Nusr-ET Steak House’u Nusret Gökçe ve Mithat Erdem 2010’da kurdu. Nusret Gökçe, sektörün önde gelen markalarından Günaydın’da yetişti. Doğuş Holding şirketlerinden D.ream, 2012 yılında Nusr-ET’e ortak oldu.

Haberin Devamı