Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Merkez Bankası toplantı tarihi!

Piyasalar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklandı. Yeni haftanın ekonomi gündemini Merkez Bankası’nın PPK toplantısı oluşturacak. Merkez Bankası ekim ayı toplantısı beklenirken, politika faizinin ne olacağı da kamuoyunun takip ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Merkez Bankası toplantı tarihi!

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Merkez Bankası toplantı tarihi!

Yeni haftaya başlarken ekonomide haftanın gündeminde en önemli gündem maddesi Merkez Bankası faiz kararı olacak. Gözler PPK toplantısının yapılacağı tarihe çevrilirken, faiz kararının ne olacağı da merak ediliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 20 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. Alınan karar aynı gün içerisinde saat 14:00'te açıklanacak

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz her geçen, gün her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek.” açıklamasını yapmıştı.

Merkez Bankası 2022 yılında gerçekleştirdiği ilk 7 toplantıda faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Politika faizini yüzde 4 seviyesinde tutan TCMB, ağustos ve eylül ayı PPK toplantılarında ise 100’er baz puanlık indirimler yaparak politika faizini yüzde 12 seviyesine çekmişti. Ekonomistler ortalama piyasa beklentisini ekim ayı toplantısında da benzer bir adımla faizlerin 100 baz puan daha indirilebileceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekmişti.