Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor. Yurt içi piyasalarını kritik bir hafta bekliyor. Yatırımcı Merkez Bankası eylül ayı faiz kararını beklerken Para Politikası Kurulu kararı ne zaman açıklayacağı, piyasaları nasıl etkileyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Yeni haftada piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Gözler Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararına çevrilirken, beklentiler de dolar ve altında etkisini sürdürüyor. Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutup tutmayacağı, kararın değerli maden altına ve dolara nasıl etkileyeceği de yatırımcını gündeminde.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 22 Eylül Perşembe günü toplanacak.

SON MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası bir önceki toplantıda politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 13 seviyesine çekmişti.

BEKLENTİLER NE YÖNDE? MERKEZ BANKASI FAİZ ARTTIRIR MI?

Merkez Bankası PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre, bankanın politika faizini yüzde 13 düzeyinde bırakması bekleniyor.