Gazete Vatan Logo

Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan’dan maaş artışı açıklaması!

Memur, emekli ve asgari ücretli çalışanları ilgilendiriyor! Zam geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Enflasyonun altında zam olmayacak. Katıldığı bir programda ekonomiye ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, yeni yılda yapılacak memur, emekli ve asgari ücretli çalışanların maaş zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni yılda maaş zamları nasıl olacak? İşte detaylar…

Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan’dan maaş artışı açıklaması!

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiriyor! Maaşlara büyük zam bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNNTURK yayınında maaş zamları ile ilgili sene başına işaret ederek ciddi zamların yapılacağını, “Önümüzdeki süreçte de enflasyonun altında kalmayacak çalışmalar yapılacaktır.” sözleriyle duyurdu.

MEMUR, EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

2002 yılından bugüne kadar asgari ücretin hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmediğini belirten Bakan Nebatiş, 2022 yılında yapılan ek zammı işaret ederek “Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar yüksek değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Asgari ücretliler yılbaşında belirlendiği için önümüzdeki yılın hedeflerine göre artırılıyor. Bu yıl hedeflerde sapma olduğu için temmuz ayında bir artış yoluna gidildi ve gelenek bozuldu. Yüzde 95 civarında bir iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki yıl ve yıllarda Cumhurbaşkanımızın duruşu çok net. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade çerçevesinde, hiçbir şekilde asgari ücretli, dar gelirli ve sabit gelirliler enflasyonun altında kalmadı, önümüzdeki süreçte de enflasyonun altında kalmayacak çalışmalar yapılacaktır. Başka türlü olamaz zaten.” dedi.

Haberin Devamı

Memur ve emekli maaşları ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Nebati, “Asla enflasyonun altında bir artış söz konusu olmayacak” diyerek, bütçeyi işaret etti. Bakan Nebati, maaş zamlarına ilişkin, “Teknik olarak bir çalışma yapılmadığı için bütçe teslim edildikten sonra çalışmalar yapılacak, kabinede de görüşülecek. Enflasyonun altında olmayacak her türlü çalışma yapılacak.” diye konuştu.