Gazete Vatan Logo

KYK bursuna zam gelecek mi? KYK bursu ne kadar? KYK burslarına ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca üniversite öğrencisinin gözü kulağı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılacak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularına çevrildi. Burs ve kredi başvuruları beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs ve kredilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, KYK bursuna zam gelecek mi? KYK bursu ne kadar? KYK burslarına ne kadar zam gelecek? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar…

KYK bursuna zam gelecek mi? KYK bursu ne kadar? KYK burslarına ne kadar zam gelecek?

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci KYK bur ve kredi başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açıklamalarına odaklandı. KYK burs başvurularını bekleyen öğrenciler, başvuru tarihlerini merak ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da burs açıklaması geldi.

KYK BURSUNA ZAM MI GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen, "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katılarak bir konuşma yaptı.

“Türkiye Yüzyılı” gibi yeni vizyonlarla gençlere bırakacakları büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye genelinde 76 üniversite varken bu sayının 208'e çıktığını, 81 vilayetin tamamında üniversitenin bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK burs ve kredilerine yapılacak zam ilgili şunları söyledi:

"Artık bizim gencimiz Iğdır'dan çıkıp Ankara'ya, İstanbul'a gitmesin. Muş'tan çıkıp Ankara'ya, İstanbul'a gitmesin. Artık profesörlerimiz, doçentlerimiz, hocalarımız Iğdır'a gitsin, Ağrı'ya gitsin, Muş'a gitsin. Dolayısıyla yavrularımızı orada eğitsinler, orada yetiştirsinler. Oralardan artık bakıyorsunuz birinci olarak mezun olan yavrularımız var. Buraya durup dururken gelmedik. Bunların önünü hazırladık. 76 üniversiteden 208 üniversiteye. Yaptığımız yüksek ücret artışlarıyla işçisinden memuruna, emeklisinden sosyal yardım alanına herkesin yanında yer aldık. Göreve geldiğimizde neydi burs? 45 liracıktı. Şimdi burs 850 lira oldu. Doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yılbaşında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek, refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız."

Haberin Devamı

“HARÇLARI KALDIRDIK”

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim bu ülkeye yaptığımız en büyük hizmetlerden biri, eski Türkiye'nin hastalıkları arasında yer alan kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermeyişimiz olmuştur. Eskiden harç alınıyordu öğrencilerden. Bu harç sebebiyle gençler hatırlayın, boykotlar yapılıyordu. Biz geldik, harcı ne yaptık? Tamamen kaldırdık. Şimdi var mı harç? Yok. İsteyene burs, kredi veriyor muyuz? Veriyoruz. Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var."

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvuruları 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için için henüz başlamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan konu hakkında resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.