Gazete Vatan Logo

Marmarabirlik'ten 3 yeni ürün

Türkiye'nin zeytin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Marmarabirlik, piyasaya vakumlu ambalajda Elit Kalite, Az Tuzlu Elit ve Az Tuzlu Hususi olmak üzere üç yeni ürün daha sürdü

Bu yıl 30 bin ton yeni mahsul almayı hedefleyen Marmarabirlik, daha fazla ürün satmak ve piyasadaki etkinliğini sürdürmek için ürün çeşitlerini artırdı. Elit Kalite, Az Tuzlu Elit ve Az Tuzlu Hususi olarak adlandırılan yeni zeytin ürünleri 1 kg ve yarım kg'lık vakumlu ambalajlarda piyasaya sürüldü.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, özellikle az tuzlu zeytinin çok tutulduğunu belirtti. Taviloğlu, Marmarabirlik'in, 110 değişik ambalajda zeytin, 10 değişik ambalajda ise zeytinyağı üreterek yurt içi ve dışına pazarladığını kaydetti.

Zeytine ilk kez kota ve avans sistemi uygulayan 30 bin üretici üyesi bulunan Marmarabirlik, bu yıl aldığı 24 bin ton sofralık, 4 bin ton yağlık zeytin için üreticiye 41 milyon YTL ödeme yaptı. Birlik geçtiğimiz yıl 43 bin tonu sofralık olmak üzere 50 bin ton zeytin satın almıştı.