Gazete Vatan Logo

KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılır? KYK borç ödemeleri ne zaman yapılandırılacak?

Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) olan borçların faizleri ile ilgili teklif Meclis’e geliyor. Meclis’te 6. Yasama yılı çalışmalarına başlarken, gözler bu hafta KYK faizleri ile ilgili teklifte olacak. Temmuz ayı kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.” açıklamasını yapmıştı. Peki, KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılır? KYK borç ödemeleri ne zaman yapılandırılacak? İşte TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ve KYK borç faizleri ile ilgili teklifin detayları…

KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılır? KYK borç ödemeleri ne zaman yapılandırılacak?

Meclis yeni dönem çalışmalarına başlıyor. Gözler bu hafta toplanacak TBMM genel kuruluna çevrilirken, vekilleri bu hafta yoğun gündem bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağustos ayında duyurduğu KYK borçlarının faizleri ile ilgili teklif Meclis’te görüşülecek. Peki, KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılır? KYK borç ödemeleri ne zaman yapılandırılacak? İşte TC kimlik no ile KYK borç sorgulama ve KYK borç faizleri ile ilgili teklifin detayları…

KYK BORÇLARININ FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Meclis, 6. yasama yılı çalışmalarına 4 Ekim 2022 Salı günü başlayacak. 15.00'te başlayacak Genel Kurul’da görüşülecek konuların başında ekonomiye ilişkin torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulacak. Teklifle, Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri silinecek.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERMİŞTİ!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borçlarının faizleri ile ilgili düzenleme ile ilgili şunları söylemişti;

“Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar. ”

Haberin Devamı

KYK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK kredi borcu sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

KYK BORÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN