Gazete Vatan Logo

Kripto paralara 'enflasyon' dopingi! Bitcoin zirveyi gördü

Kripto paralar 2023 yılıyla beraber toparlanmaya başladı. ABD enflasyonunun etkisiyle kripto para piyasaları çıkışa geçti. Bitcoin son 2 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Kripto paralara 'enflasyon' dopingi! Bitcoin zirveyi gördü

ABD’de aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 6.5 seviyesine inerken, aylık enflasyon ise yüzde 0.1 oranında düşüş gösterdi. ABD’de tüketici fiyatları altıncı ayda da yıllık bazda geriledi ve 2021 yılı ekim ayından bu yana en düşük seviyesine geldi. Bu gelişme kripto piyasasını olumlu etkiledi. 17 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin, ABD enflasyon verisinin açıklanmasıyla yükselişe geçti. Değeri 19 bin doların üzerinde çıktı. Bitcoin dün 18 bin dolardan işlem gördü.

Milliyet'te yer alan habere göre; Ethereum da çıkışını sürdürdü. Bin 400 dolara kadar yükseldi. Birçok altcoin yüzde 50 prim yaptı. Kripto para piyasasının toplam değeri de eski günlerinden uzak olsa da 870 milyar dolar seviyelerine kadar çıktı.

Kripto piyasaları 2023 yılına hızlı girmiş oldu. 2022 yılında FTX’in iflası, Terra’nın çöküşü gibi gelişmelerle yıkım yaşayan piyasalar yeni yıl için umut verdi.