Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı temmuz 2022!

Kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar oldu? Asgari ücrete yapılan zam sonrası kıdem tazminatındaki değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Kıdem tazminatı 2022 yılında tavan ücreti 10 bin 596 TL olmuştu. Asgari ücrete gelen zam sonrasında yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Peki, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı yükselecek mi?

Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı temmuz 2022!

Asgari ücrete gelen zam sonrasında kıdem tazminatı tavanı konusu gündeme geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz ara zammına ilişkin çalışmalarını tamamlandı. Yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5500 TL olarak açıklandı. Peki, Kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar oldu?

Asgari ücretin brütü 5004 lira, neti ise 4253 liraydı. Asgari ücretli bir çalışan 1 yıllık çalışmasının karşılığında 5004 lira kıdem tazminatı hak ediyordu. Yeni asgari ücretle birlikte bu tutar 6741 liraya yükseldi. Örnek vermek gerekirse 10 yıldır asgari ücretli olarak aynı işyerinde çalışan kişinin alacağı kıdem tazminatı 67 bin 410 lira oldu. (Not: Kıdem tazminatı olarak hesaplamıştır. İhbar tazminatı ve diğer özlük haklarına ilişkin hesaplar katılmamıştır. Sadece oranın belli olması için kıdem tazminatı baz alınmıştır.)