Gazete Vatan Logo

Kediyi 4. kattan attım!

Mars Entertainment CEO’su Muzaffer Yıldırım'dan itiraf..

Mars Entertainment CEO’su Muzaffer Yıldırım girişimcilik zirvesinde geçmişte güvercin besleyip para kazandığını belirterek, “Kümesin kapısını kapatmadığım bir gün kedi güvercinleri yiyince 4. kattan attım” dedi.

Endeavor ve TÜSİAD ortaklığında, Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen ‘iyiGirişim Zirvesi’nin üçüncüsü dün Sabancı Center‘da gerçekleştirildi. Zirvede ‘En İyi Hatalarım’ başlıklı bir sunum yapan Mars Entertainment CEO’su Muzaffer Yıldırım oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kendi girişim tecrübelerini paylaştığı konuşmasında, girişimciliğe erken yaşlarda başladığını ifade etti. Mars Entertainment’ın başarılarından bahseden ve bu yıl CineEurope’tan Uluslararası Yılın Sinema Grubu Ödülü’nü aldıklarını hazırlatan Yıldırım girişimcilik tecrübelerini şöyle anlattı:

‘150 güvercinim vardı’

“Orta okuldayken güvercin besliyordum. 150 civarında güvercinim vardı. Okuldan geldiğim zaman güvercinlerimi uçurur, sürekli gökyüzüne bakardım. Başkalarının geri dönmeyen güvercinlerini görünce hemen benimkileri uçurur, o güvercinleri kendi kümesime dahil ederdim. Sonra beğenmediğim güvercinleri satardım. O zamanlar bu işten iyi para kazandım. Hatta ağabeylerimden çok param vardı. Güvercinler bugünün parasıyla ortalama 1.000 dolar civarıydı. Bir gün maç yapmak için çıkarken kümesin kapısını açık unutmuşum. Kümese giren bir kedi güvercinlerimi yemiş. Daha sonra o kediyi buldum ve intikamımı aldım. Kediyi 4. kattan aşağı attım. Dört ayak üstüne düştü ve uzaklaştı. O yüzden kedileri bugün de sevmem.”

Yıldırım bir diğer girişimcilik tecrübesini de yurtdışından getirttiği spor ayakkabıları satarak edindiğini söyledi. Ablasının o yıllarda hostes olduğunu belirten Muzaffer Yıldırım şöyle devam etti: “Basketbol birinci liginde oynuyordum. Ablam Almanya’dan 50 marka spor ayakkabı getiriyordu. Ben o ayakkabıları burada 150 marka satmaya başladım. Ablam evlenip hostesliği bırakana kadar bu işi yaptım. Yani ablam işi bırakınca benim de bu girişimcilik denemem sona erdi.”

Yeni girişimcilere ihtiyaç var

Yarının Büyük İşletmeleri YABİ’lere özel ‘Design Thinking/Geleceğini Tasarla’ temasıyla katılımcıların şirketlerini farklı bakış açılarıyla değerlendirildiği Zirve, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen girişimcilerini, yatırımcılarını ve şirket üst düzey yöneticilerini İstanbul’da buluşturdu. Zirve’de açılış konuşmaları Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu tarafından yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından TBWA Istanbul Başkanı Cem Topçuoğlu “Eyvah, Şirketiniz Zirvede”, Intel Capital Üst Düzey Yöneticisi Barış Aksoy “Tamam Mı, Devam Mı” ve Mutfak Sanatları Kurucusu Mehmet Aksel “Olmaz!” başlıklı kendi girişim tecrübelerini paylaştıkları konuşmalar yaptı.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesinde ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında girişimciliğin kilit rol oynadığını vurgulayarak, “Bugün gelişmiş ülkelerin ekonomilerini öne çıkaran, piyasa değeri itibarıyla global sıralamalarda en üstte yer alan pek çok şirketin başarı hikayesinin ardında genç girişimciler ve hayalleri bulunuyor. 75 milyonluk, dinamik ve genç nüfusumuz yarının uluslararası işletmelerini kuracak daha fazla genç girişimciyi yetiştirme potansiyeline sahip. Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden de dünyada marka olmuş daha fazla sayıda şirket, girişimci çıkartmalıyız.”.

Haberin Devamı