Gazete Vatan Logo

Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek

6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ın kalkınması ve istihdam sağlanması için Savunma Sanayii Başkanlığı harekete geçti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramanmaraş'a fabrika açtı. Uçak, İHA ve helikopter parçası üretimi yapılacak o tesiste bölgedeki vatandaşlar da istihdam edilecek. O tesisi CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk görüntüledi.

Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek

Fulya Öztürk'ün tesisteki izlenimleri şöyle; Burası Kahramanmaraş, 6 Şubat’ta binlerce bina ve iş yeri yerle bir oldu. Deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçti. Deprem bölgelerinin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar yapılıyor. Bugün Kahramanmaraş için önemli bir gün.

Savunma sanayii alanında yatırımlar yapılmaya başlandı. İlk etapta Kahramanmaraş’ta bir tesis açıldı. TUSAŞ Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Kahramanmaraş’a fabrika açtı.

 

UÇAK, İHA VE HELİKOPTER PARÇASI ÜRETİLECEK

Bu fabrikada Kahramanmaraşlılar istihdam edilecek. Bugün açılış töreni yapılıyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün dakikalar sonra konuşmalar gerçekleştirecek. TUSAŞ tarafından açıldı. Uçak, İHA ve helikopter parçası üretimi yapılacak.

TUSAŞ’ın bu yatırımı Maraş’a umut oldu. İlk etapta 100 Maraşlı’ya eğitim verilecek daha sonra bu fabrikada çalışmaya başlayacaklar. Önümüzdeki süreçlerde daha büyük bir alana dönüşecek burası ve binden fazla Maraş’lıya istihdam sağlanmış olacak.

TUSAŞ önemli bir savunma sanayii şirketi dün göğsümüzü kabartan KAAN’ı üreten TUSAŞ’tan bahsediyoruz.

Haberin Devamı

 

İŞ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Bölge ekonomisine 10 yıllık toplamda 500 milyon dolar katkı sağlayacağı öngörülüyor. Ayrıca TUSAŞ, Airbus ile iş birliği içinde. İnsan yetiştirmek üzere Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne meslek yüksek okulu yapıp bağışlamayı taahhüt etti.

İlk etapta burada bir eğitim süreci olacak. İşe alınanlar eğitimden geçecek daha sonra da tam anlamıyla işe başlamış olacaklar. İş başvurularının devam ettiğinin altını çizelim. Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ tarafından iş başvuruları hala sürüyor.