Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı ne kadar oldu, asgari ücrete ek zam sonrası işsizlik maaşı arttı mı? En düşük ve en yüksek asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Asgari ücret net 5500 TL oldu. Asgari ücrete gelen ara zamla birlikte birçok kalemde de artış yaşandı. İşsizlik maaşı da bu kalemlerden biri oldu.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu, asgari ücrete ek zam sonrası işsizlik maaşı arttı mı? En düşük ve en yüksek asgari ücret ne kadar olacak?

İşsizlik maaşının ne kadar olduğu, artıp artmadığı merak ediliyor. Asgari ücret ek zam yapılmasının ardından işsizlik maaşı ne kadar oldu? Asgari ücrette ek zam sonrası işsizlik maaşı arttı mı?

İşsizlik maaşı ne kadar oldu, asgari ücrete ek zam sonrası işsizlik maaşı arttı mı?

İşsizlik maaşı çalışanın aldığı brüt kazancın yüzde 40'ı olarak hesaplanıyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçemiyor. Yeni yılda asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam oranın ardından İşsizlik maaşı 2022 yılında en düşük 2130 lira, orta kademe işsizlik maaşı 2532 lira en yüksek işsizlik maaşı da 4260 lira olmuştu. Asgari ücrete % 30 oranında yapılan zammın ardından 5.500 liraya yükselirken İşsizlik maaşı oranları da zamlandı.

Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor.

Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı en düşük 2568 lira, en yüksek de 5137 lira olarak ödenecek. 

Haberin Devamı