Gazete Vatan Logo

İhtiyaç sahibi aileler için paralar hesaplara yattı, hemen kontrol edin!

İhtiyaç sahibi ailelere ödeme müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık iyi haberi duyurdu. Ocak 2023 zamlı SED ödemesi hesaplara yattı. e-devlet üzerinden başvuruların yapıldığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi şartları yerine getirenlere veriliyor. Bakan Derya Yanık, dar gelirli ailelerin çocuklarının okul masrafları ve diğer harcamalarının karşılanması için Ocak 2023'te toplam 434.039.508,44 TL yatırıldığını açıkladı.

İhtiyaç sahibi aileler için paralar hesaplara yattı, hemen kontrol edin!

Zamlı SED ödemeleri hesaplara yattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı SED ödemesinin detaylarını paylaştı. Bu ay memur maaşı zammı oranında artırılan Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi (SED) ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okul masraflarını ve diğer harcamalarını karşılanması için ödeniyor. 

SED ödemelerinin her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapıldığını belirten Bakan Derya Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 434.039.508,44 TL yatırdık. Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahiplerine yönelik birçok sosyal hizmet sunduğunu ifade eden Bakan Yanık, SED’in de çocukları desteklemek amacıyla ödendiğini anlattı.

Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli olan SED ile çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrılmasını önlenmeyi amaçladıklarını dile getiren Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin bütünlüğünü korumayı, ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşarak farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarını önemsiyoruz. SED ile aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. SED sadece maddi destekten ibaret değil. SED kapsamındaki çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. Onlar için farklı etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini, kültürel yönden gelişmelerini destekliyoruz.”

Haberin Devamı

Bakan Yanık SED hizmetinden 160 bine yakın çocuğun yararlandığını bildirdi.

SED YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllardır yürütülmekte olan SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği ifade ediyor.

Yani ailelere ve çocuklarına maddi yardımın yanı sıra psiko-sosyal destek de sunuluyor.

Haberin Devamı

SED yardımı; kendi içerisinde geçici ekonomik destek ve süreli ekonomik destek olacak şekilde yapılıyor.

Geçici ekonomik destek; yılda bir ya da iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir süre için her ay yapılıyor.

Çocukların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sağlık vb. asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan SED yardımı; psiko-sosyal desteği ve rehberlik hizmetini de içeriyor.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu e -devlet üzerinden yapılabiliyor.

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle de gerçekleştirilebiliyor.

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir.

SED BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!