Gazete Vatan Logo

Halk ekmek zamlandı mı, halk ekmeğe zam geldi mi? Halk ekmek ne kadar, İstanbul halk ekmek fiyat listesi 2022?

Halk ekmek fiyatı ne kadar, halk ekmek fiyatı ne kadar? İstanbul'da 250 gram olarak 1,25 TL'ye satılan halk ekmeği 11 Şubat'tan itibaren yüzde 100 zamlanarak 2,50 TL'den satılacağı iddia edildi. Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, maliyet artışları nedeniyle zam yapılacağını doğrularken, zam oranının ekmekte yüzde 100 olmayacağını aktardı.

Halk ekmek zamlandı mı, halk ekmeğe zam geldi mi? Halk ekmek ne kadar, İstanbul halk ekmek fiyat listesi 2022?

İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından halk ekmeğine zam yapılacağı iddiaları sonrası, “Halk ekmek zamlandı mı, halk ekmeğe zam geldi mi?” sorularına yanıt aranırken güncel halk ekmeği fiyatı da sorgulanıyor.

HALK EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ, HALK EKMEK ZAMLANDI MI?

İddiaya göre 250 gram olarak 1,5 tl’den satılan halk ekmeğinin 11 şubat 2022 tarihinden itibaren 2,50 TL'den satılacağı öğrenilmişti.

Haberler.com’un haberine göre Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama zam yapılacağını doğruladı, ancak iddialarda yer aldığı gibi bir oran olmayacağını aktardı.

Maliyet artışlarından dolayı zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Nama, bunu minimum tutmak için çabaladıklarını vurguladı. Nama, "Diğer ürünlerde yüzde 100 zam olması konuşuluyor ancak ekmeğe yüzde 100 zam yapmamız söz konusu değil. Zam oranını minimum seviyede tutmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Sosyal medyada yayınlanan fiyat listesi kesinlikle doğru değildir. Henüz alınmış net bir karar yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı