Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

'FED toplantısı ne zaman?' Yatırımcının gözü FED toplantısında... Küresel piyasalar, koronavirüs salgınında artan vaka sayıları nedeniyle daha güçlü teşvik beklentisine girerken, bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısı ile yoğun haber ve veri gündemi takip edilecek. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararını ne zaman açıklayacak? FED faiz kararı ne olur? İşte FED toplantısı ile ilgili merak edilenler...,

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Dünyada, koronavirüs salgınında vaka sayısı 100 milyona yaklaşırken, koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlerin sıkılaştırılması bazı ülkelerde toplumsal tepkilere neden oluyor. Sıkı bir şekilde uygulanan koronavirüs tedbirleri ve salgının ülke ekonomilere etkisi konusunda risklerin devam ettiğini dile getiren yetkililer nedeniyle piyasalarda destek paketlerine ilişkin beklentilerin artması ise yatırımcıların kararlarını pozitif etkiledi. Piyasalarda bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısı ile yoğun haber ve veri gündemi takip edilecek.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN? FED FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Analistler, çarşamba günü açıklanacak Fed'in kararları ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısının yeni haftanın ana gündem maddesi olacağını bildirdi. Fed’in faizlerde ve para politikasında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, Powell'ın söylemlerinden özellikle tahvil alım programının gelecekteki seyrine ilişkin ipuçları aranacak.

26-27 Ocak günleri yapılacak olan toplantının ardından karar 27 Ocak TSİ 22:00’da açıklanacak ve Türkiye saati ile 22:30’da Fed Başkanı Powell konuşması takip edilecek.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Analistler, yatırımcıların açıklanacak Fed'in faiz kararına odaklandığını, piyasa beklentilerinin Fed'in faizleri sabit bırakacağı yönünde olduğunu bildirdi.

2021 FED TOPLANTISI TARİHLERİ

Buna göre, FOMC toplantılarının 2021 yılındaki tarihleri şöyle olacak: 27 Ocak, 16-17 Mart, 27-28 Nisan, 15-16 Haziran, 27-28 Temmuz, 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık.

Fed'in bu yılın geri kalanındaki 4 toplantısı ise 28-29 Temmuz, 15-16 Eylül, 4-5 Kasım ve 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak.