Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantı tarihleri!

Küresel piyasalar, haziran ayı FED toplantısını bekliyor. FED faiz kararı için geri sayım sürerken piyasalara yön verecek açıklama FED’in haziran ayı toplantısından çıkacak kararlara bağlı. FED’in faiz artırımı mayıs ayında altın, dolar ve kripto paralara yön vermişti. Gözler Haziran ayı FED toplantısına çevrildi. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantı tarihleri!

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantı tarihleri!

FED faiz kararı için gözler haziran ayı toplantısına çevrildi. Kresel piyasaları şekillendirecek FED faiz kararı için bekleyiş sürerken yatırımcı da FED’in toplantı tarihlerini araştırıyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantı tarihleri!

FED FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı 14 – 15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Fed 15 Haziran'da Türkiye saati ile 21:00’de faiz kararını açıklayacak. Fed Başkanı Jerome Powell’in basın toplantısının ise 21:30’da başlaması bekleniyor.

FED’İN SON KARARI NE OLMUŞTU?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararını ABD Merkez Bankası açıkladı. Fed faizi yüzde 50 baz puan artırarak yüzde 1'e yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun yüksek olduğunu ve ekonomideki temel ivmenin güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi. Powell, faiz artışında 75 baz puanın gündemlerinde olmadığını da ifade etti.

Fed son yaptığı faiz artırımıyla birlikte 2000 yılından bu yana gerçekleşen en büyük faiz artışını yapmış oldu. Fed, 2018'den bu yana da ikinci kez faizi artırdı.

Haberin Devamı