Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

FED faiz kararı toplantısı için saat araştırması başladı. Başta altın, dolar ve kripto para olmak üzere ekonomi piyasalarını yakından etkileyen FED toplantısı için geri sayım devam ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Eylül ayı 2022 FED faiz kararı tarihi ve saati için yapılan araştırmalar devam ediyor. FED toplantısına az bir süre kala piyasalarda tedirgin bir bekleyiş hüküm sürüyor. FED faiz artırım kararları sonrasında eylül ayında FED'in 75 baz puan faiz artışı yapması bekleniyor. Peki, FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

FED eylül ayı faiz kararı toplantısı 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı toplantısının ardından Jerome Powell'ın 21 Eylül akşamı saat 21.00'dan sonra açıklama yapması bekleniyor.

Enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan merkez bankalarının atacağı adımlar ve yetkililerin yönlendirmeleri yatırımcı fiyatlamalarında belirleyici olmaya devam ederken, son ana kadar değişkenlik gösterse de bu ay FED ve ECB'nin 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesine daha yüksek bir ihtimal veriliyor.

Karar sonrası ise piyasaların yön bulması; belirsizliğin ortadan kalkmasıyla da risk iştahının yükselmesi bekleniyor. Fed’in para politikasında beklentilerin ötesinde sıkılaşmaya gidebileceğine yönelik mesajların gelmesi halinde, doların güvenli liman etkisiyle dünyada daha fazla güçlenmesi; ABD tahvil faizlerinin yukarı yönlü hareket etmesi ve ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarının baskılanması beklenebilir.

Haberin Devamı