Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne, faiz arttırırsa altın ve dolar ne olur?

Küresel piyasaların gözü kulağı yılın son ve kritik FED toplantısında! 2022 yılının son ayında yatırımcı FED’in faiz kararı beklenirken altın ve doların karar sonrası ne olacağı merak ediliyor. FED'in yıl sonu faiz oranı ve 2023 öngörülerinin açıklanacağı toplantının tarihi merak edilirken, ekonomistlerin tahminleri ve belnetilerinin ne yönde olduğu da sık araştırılan konular arasında geliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne, faiz arttırırsa altın ve dolar ne olur? FED'in yıl sonu faiz oranı tahmini ne? İşte FED aralık toplantısı 2022 tarihi!

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne, faiz arttırırsa altın ve dolar ne olur?

FED faiz kararı bekleniyor! Yatırımcının gözü ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararında! Yılın son FED toplantısının tarihi araştırılırken, FED’in 2023 öngörülerinin de açıklanacağı kararı yansımaları ise yatırımcı tarafından merak ediliyor. Faiz kararının altın ve dolara etkisi ve 2023 için Jerome Powell'ın açıklamalarından ipuçlarını bekleyen yatırımcı faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED  2023 ekonomik öngörülerini açıklayacak. 14 Aralık akşamı saat 21.30'da ise FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek yeni yıldaki öngörülerini açıklayacak. Yatırımcı 2023 yılına ilişkin faiz arttırımlarının devam edip etmeyeceğine yönelik ipuçlarını takip edecek.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE? FED FAİZ ARTTIRIR MI?

FED başkanı Jerome Powell, son yaptığı açıklamada "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir." diyerek Faiz artırım hızını ise yavaşlatabileceklerinin sinyalini vermişti.

Haberin Devamı

SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed) Ekim ayı faiz kararı beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 aralığına yükseltmişti.  Bu faiz kararıyla birlikte FED, üst üste dördüncü kez 75 baz puan artışa gitmişti.