Gazete Vatan Logo

FED Başkanı Powell’ın konuşması ne zaman? Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Piyasaların gözü Jackson Hole toplantısı’nda!

Küresel piyasaların gözü Jackson Hole toplantısına çevrildi. FED Başkanı Jerome Powell, küresel merkez bankacılığının önemli temsilcileri bir araya geleceği Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda konuşma yapacak. Ekonomistler, Powell’ın konuşmasının takip edileceğini ve ekonomiye dair ipuçları aranacağını kaydederken ABD’nin ve dünya ekonomilerinin ekonomik görünümü değerlendirilecek. Peki, FED Başkanı Powell’ın konuşması ne zaman? Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Jackson Hole toplantısı nedir, neden yapılır? Fed başkanı Powell’in açıklaması ile ilgili detaylar…

FED Başkanı Powell’ın konuşması ne zaman? Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Piyasaların gözü Jackson Hole toplantısı’nda!

Piyasaların gözü kulağı FED Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşmaya çevrildi. Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda konuşma yapacak olan FED Başkanı Powell’ın ekonomi ile ilgili açıklamaları dikkatle takip kedilecek, ekonomik görünüm ile ilgili ipuçları aranacak. Jackson Hole toplantısı bankacılık ve para piyasaları için önemli bir etkinlik olarak görülüyor. Powell'ın faiz artışına devam edeceklerini söylemesi beklenirken, aynı zamanda Eylül toplantısında faiz artırımının büyüklüğünün ne derece olacağına dair da bilgi vermesi bekleniyor. Peki, FED Başkanı Powell’ın konuşması ne zaman? Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta? Jackson Hole toplantısı nedir, neden yapılır? Fed başkanı Powell’in açıklaması ile ilgili detaylar… 

JACKSON HOLE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

 Dünya merkez bankacılarını bir araya getirecek Jackson Hole sempozyumu, 25-27 Ağustos'ta gerçekleşecek. Tahvil piyasalarının öncelikli olarak konuşacağı toplantıda, kripto para piyasalarından da söz edilecek. 

Haberin Devamı

FED BAŞKANI POWELL’IN KONUŞMASI NE ZAMAN? 

Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması 26 Temmuz cuma günü Türkiye saatiyle 17:00’de olacak. 

FED BAŞKANI POWELL NELER SÖYLEYECEK? 

Powell'ın faiz artışına devam edeceklerini söylemesi beklenirken, aynı zamanda Eylül toplantısında faiz artırımının büyüklüğünün ne derece olacağına dair da bilgi vermesi bekleniyor. 

JACKSON HOLL TOPLANTISI NEDİR? 

Her yıl düzenlenen Jackson Hole Toplantısı, dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinin merkez bankacılarının katıldığı toplantı olarak biliniyor. 

FED'in takviminde bulunan bilgilere göre, FED Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Toplantısı'nda gerçekleştireceği konuşmanın ana teması "Ekonomik Görünüm" olacak.