Gazete Vatan Logo

Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği başvuru şartları ne, destek miktarı ne kadar? Çocuk sayısı kaç olmalı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan eşi vefat etmiş kadınlara destek! 300 bin TL konut desteği verilecek. Başvuru şartlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Peki, Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği başvuru şartları ne? Çocuk sayısı kaç olmalı? Eşi vefat etmiş kadınlara sosyal yardım desteği ne kadar? İşte detaylar…

Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği başvuru şartları ne, destek miktarı ne kadar? Çocuk sayısı kaç olmalı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu! Eşi vefat etmiş kadınlara destek konut desteği verilecek. Arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak oluşturuldu. 2023 konut temin edilecek.

Destek programıyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şunları söyledi:

"Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nı (SYDV) bilgilendirdik. Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.”

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA KONUT DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Destek programı başvuru şartları şu şekilde:

- Destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu olan kadınlar yararlanacak.

Haberin Devamı

- Destekten yararlanacakların konutların yapıldığı ilde ikamet etmesi gerekecek.

- Sosyal Konut Projesi de dahil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek alınmamış olması gerekecek.

- Destek programına sadece TC vatandaşları başvurabilecek.