Gazete Vatan Logo

Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.

Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı

Şu anda sadece Togg’un faydalanabildiği karara göre, fiyatı 1.6 milyon TL’ye kadar olan elektrikli araçların yüzde 70’i tutarında 48 ay vade ile kredi verilebilecek. Kurulun internet sitesinde yer alan açıklamada, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırını 48 ay olarak belirlendi.

Önceki uygulamada söz konulu fatura sınırı 900 bin TL’ydi. Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL üzerinde olup 3 milyon TL üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 36 ay olurken, nihai fatura değeri 3 milyon TL’nin üzerinde olup 4 milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 24 ay olarak belirlendi. Nihai fatura değeri 4 milyon TL’nin üzerinde olup 5 milyon TL’yi aşmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 12 ay oldu.