Gazete Vatan Logo

Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar oldu? İşte ekmek fiyatları!

Un ve maya fiyatlarına gelen zamlar sonrası fırıncılar ekmeğe zam yapmaya başladı. İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) zam talebinde bulunan fırıncılar, meclis toplantısını beklemeden ekmeğe zam yaptı. 6 ayda 3 kez zamlanan ekmeğin fiyatı 4,5 TL’ye kadar çıktı. İstanbul’da zam her yerde uygulanmasa da bazı fırıncılar ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladı. Peki, Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar oldu? İşte ekmek fiyatları!

Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar oldu? İşte ekmek fiyatları!

Rusya ile Ukrayna savaşıyla birlikte buğday fiyatlarına gelen zamlar ekmeğe yanısmaya devam ediyor. Ekmek 6 ayda 3 kez zamlandı. Un ve maya zamlarının ardından fırıncılar ekmeği zamlı fiyattan satıyor. Peki, Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar oldu? İşte ekmek fiyatları!

EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ?

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) nisan ayı meclisinde ekmek fiyatlarına yüzde 16,6 oranında zam isteyen fırıncıların bu talebi, bu hafta yapılan mayıs meclisinde gündeme alınmamıştı. Ancak, maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren bazı ilçelerdeki fırıncı esnafı, ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladı.

EKMEK NE KADAR OLDU?

İstanbul’da bazı yerlerde ekmek fiyatları 4-4,5 TL’den satılıyor. Üsküdar ve Beykoz’da satılan ekmek fiyatları 4 liradan, Beşiktaş ve Kadıköy’de ise 4,5 liradan satılmaya başlandı.

ANKARA’DA EKMEK NE KADAR?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından yapılan yeni açıklamada 200 gram ekmeğin fiyatı 2,75 liradan 3 TL'ye yükseltildiği belirtilmişti.