Gazete Vatan Logo

e-Devlet'ten son dakika açıklaması! Böyle bir mail aldıysanız...

e-Devlet'ten son dakika uyarısı! Sosyal yardım adı altında bir mail gönderildiyse sakın dikkate almayın e-Devlet'ten sahte e-posta açıklaması yapıldı. e-Devlet kapısının resmi sosyal medya hesaplarından internette dolaşan sahte e-postaya karşı vatandaş uyarıldı. e-Devlet'in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Böyle bir e-posta aldıysanız dikkate almayın! e-Devlet Kapısı size asla herhangi bir hizmete başvuru amacıyla e-posta göndermez. Oltalama saldırıları ile verilerinizin çalınmaması için ulaşmak istediğiniz resmî internet sayfasını adres çubuğuna elle girin.” ifadelerine yer verildi.

e-Devlet'ten son dakika açıklaması! Böyle bir mail aldıysanız...

e-Devlet'ten flaş uyarı! Bilgisayar korsanları, “Değerli vatandaşlarımız için oluşturduğumuz yeni 2021 4. Çeyrek Sosyal Yardım Projesi için başvurular açılmıştır. Hane başına en fazla 1832 TL olmak üzere yapılacak olan sosyal yardımların, herhangi bir ön şart gözetmeksizin, bütün vatandaşlarımıza açık olduğunu ve sınırlı sayıda olmadığını tebliğ ederiz.” ifadeleriyle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi- e-Devlet Kapısı’ tarafından gönderilmiş gibi görünen ve vatandaşları tuzağa çekmeye çalışan bir mail gönderdi.

e-Devlet Kapısı, @ekapi kullanıcı adına sahip resmi sosyal medya hesabından uyarı yaptı. Bahse konu olan mailin ekran görüntüsü ve içeriği paylaşılırken, bu tarz postaların dikkate alınmaması gerektiğinin özellikle altı çizildi.

Twitter’dan yapılan uyarıda, “Böyle bir e-posta aldıysanız dikkate almayın! e-Devlet Kapısı size asla herhangi bir hizmete başvuru amacıyla e-posta göndermez. Oltalama saldırıları ile verilerinizin çalınmaması için ulaşmak istediğiniz resmî internet sayfasını adres çubuğuna elle girin.” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı