Gazete Vatan Logo

Düğümü THY çözdü

THY, ABD’nin ulaşımda düğüm noktası, dünyanın en yoğun havalimanı Atlanta’ya uçuyor

Düğümü THY çözdü

KARA, demiryolları ve hava ulaşımı için Amerika Birleşik Devletleri’nin düğüm noktası olarak gösterilen Atlanta da Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuş ağına katıldı. THY, yolcu trafiğinde dünyanın en yoğun havalimanı olarak kabul edilen Atlanta Hartsfield Jackson Uluslararası Havalimanı’na İstanbul’dan direkt uçuşlara başladı. Atatürk Havalimanı’ndan dün saat 13.05’te hareket eden “TK 031” sayılı uçakla yapılan ilk seferde, THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ile bazı davetliler de yer aldı.

Milli geliri 270 milyar $

ABD’nin Georgia eyaletinin en büyük kenti ve başkenti olan, şehirsel gayrisafi hasılası 270 milyar doları bulan Atlanta, THY’nin kıta genelindeki 15’inci, Birleşik Devletler’de ise 9’uncu uçuş noktası oldu. THY’nin Atlanta hattındaki uçuşlarını Boeing 777-300ER tipi uçaklarla yapacağı bildirildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 13.05’te kalkan TK031 sefer sayılı uçak, 12 saat sonra Atlanta’ya yerel saatle 18.05’te indi. Atlanta seferleri haftanın her günü yapılacak.

Haberin Devamı

300 istasyona seferi var

Dünyada sayıca en fazla ülkeye sefer düzenleyen küresel havayolu olan THY, tranfer merkezi İstanbul üzerinden 100’den fazla ülkede yaklaşık 300 istasyona sefer düzenliyor. THY, dün başlayan Atlanta hattı ile birlikte Miami’den sonra Güneydoğu Amerika’da ikinci noktaya uçuyor.

Coca Cola’dan jest

Ana merkezi Atalanta’da olan, Muhtar Kent’in CEO’luğunu yaptığı Coca Cola da Türk Hava Yolları’nın başlattığı ilk uçuş için farklı bir jeste imza attı. Kola şişelerinin üzerine Atlanta yazısı ile THY’nin Boeing 737 uçağının resmi konuldu. Şişeler, THY’nin büyük ilgi gören Istanbul Lounge özel salonunda yolculara dağıtılmaya başlandı.