Gazete Vatan Logo

Dolar, euro ve altında sert düşüş! Türk Lirası'na yoğun ilgi...

Dolar, euro ve altında son dakika gelişmesi! Sert düşüş sürüyor, Türk lirası değer kazanmaya devam ediyor. ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sisteminin açıklanmasından sonra ekonomideki olumlu seyir, döviz kurunda etkisini iyice gösterdi. Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 12.04 lira seviyesinden başlarken, gün içerisinde en düşük 10.57 liraya kadar geriledi. Euro/TL ise 12.03 lira seviyesine kadar düştü. Gram altın ise 624 TL'den işlem görüyor. İşte dolar, euro ve altında son durum...

Dolar, euro ve altında sert düşüş! Türk Lirası'na yoğun ilgi...

Son dakika haberine göre; dolar, euro ve altında kritik gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı TL’yi özendirici yeni düzenlemeler, döviz kurlarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. 18.40 ile zirveden işlem gören dolar, açıklamalar sonrasında hızla değer kaybetti. Dolardaki düşüş yüzde 30’u aştı. Uzmanlar, yeni ekonomi modeli hayata geçmeye başladıkça piyasanın dengeye gelebileceğini değerlendiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de önceki gün TL’ye teşvik paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ ürünü için ilk dolar kurunu, alışta 12.3480 satışta ise 12.3702 olarak açıkladı.

GRAM ALTIN DA DÜŞÜYOR

Gram altın dolarda yaşanan sert düşüşün ardından yüzde 40 değer kaybetti. Dolar/TL dünkü işlemlerde, 12.79 TL ile 12.07 TL arasında dar bantta hareket ederken piyasaların kapanış saatinde yüzde 0,90 düşüşle 12.45 seviyesinde bulunuyordu. Euro ise, dün güne 14.28 TL seviyesinden başladı ve kapanış saatinde yüzde 0,70 değer kaybıyla 14.10 seviyesinden işlem gördü. Altının gram fiyatı, gerileyen dolar kuru etkisiyle kaybını sürdürürken, gün içerisinde en yüksek 735 TL’yi, en düşük ise 693 TL’yi gördü. Altın, gün kapanış saatinde ise önceki günkü kapanışına göre yüzde 0,23 gerilemeyle 717 TL’den alıcı buldu.

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN