Gazete Vatan Logo

Doğalgaz yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı kimlere verilecek?

Doğalgaz desteğinin kış dönemi ilk grup ödemesi için tarih belli oldu. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz yardımının hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki, Doğalgaz yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı kimlere verilecek? Doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları ne? İşte doğalgaz yardımı ile ilgili detaylar…

Doğalgaz yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara verilen doğalgaz desteği ödeme tarihi belli oldu. Başvurusunu tamamlayan binlerce kişi ödemelerin hesaplara ne zaman yatacağını merak ediyordu. Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödemeler için tarih verdi.

DOĞALGAZ YARDIMI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımı ile ilgili şunları söyledi:

“2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira, yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir.”

2022 DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeleri iki dönem olarak yapılacak doğalgaz desteği tutarı bölgeden bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Isıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında olacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğalgaz ödemeleri hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını açıklanıştı. Başvuru sonucunda hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını gerçekleştirebilecek.

Doğalgaz yardımı için başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden online olarak yapılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI ŞARTLARI

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabiliyor. Doğalgaz Tüketim Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verilecek.

Haberin Devamı