Gazete Vatan Logo

Boğaz altına yürüme yolu

Topbaş, “Üsküdar ile Kabataş arasına yürüme tüp geçidi inşa edeceğiz” dedi.

Boğaz altına yürüme yolu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İBB 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. "Üsküdar ile Kabataş arasına yürüme tüp geçidi yapacağız" diyen Topbaş, "Kabataş-Mahmutbey metro hattı, Taksim-Kabataş füniküler hattı veya deniz ulaşımıyla Kabataş'a gelen vatandaşlar, Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi'ne erişim sağlayabilecek. Tersi istikamette de Üsküdar'a inen vatandaşlarımız Kabataş'a yürüyerek ulaşabilecek. Tüp geçidin içine yürüyen bant sistemi de kuracağız, bu sayede Asya ve Avrupa Yakası'nı bu kez de yürüme tüp geçidiyle bağlayacağız. Geçidi sadece yayalar kullanacak" ifadesinde bulundu.

DAĞLARI DELİP GEÇECEĞİZ

Topbaş konuşmasında diğer projelerine de yer verdi. İstanbul'a yeni tünel projelerini hayata geçireceklerini belirten Topbaş, “D100 karayolu üzerine 3 ayrı tünel inşa edeceğiz. Tüneller Çobançeşme-Sefaköy, Sefaköy-Haramidere ve Haramidere-Büyükçekmece arasında yapılacak” bilgisini verdi.

AVRASYA BİTİYOR

Avrasya Tüneli'nin tamamlanmak üzere olduğunu, Kennedy Caddesi'nin de buna uygun olarak düzenlendiğini ve 6 tane yeni cep otogar yapacaklarını dile getiren Topbaş, bunlarla beraber, planlanan 100 metro hattının da hazırlıklarının tamamlandığını, 1 ay içerisinde de ihale süreceğine girileceğini açıkladı.

Haliç kurtulacak! Haliç Köprüsü'ne Tüp Geçit yapılacağını belirten Topbaş, “Unkapanı Köprüsü'nü denizin altına alma işi milyarlık bir iş. Etütler tamamlandı. Böylece Haliç'in akıntısı normale dönecek ve daha temiz olacak. Haliç kurtulacak. Tarihi tersane ve Sokullu Cami de yeniden ele alınacak. Bu projede de yapım ihale aşamasına geldik. Öte yandan, Karaköy'den Haliç'in sonuna kadar direkler üstünde 2 metresi bisiklet yolu olmek üzere 10 metre genişliğinde bir yürüme yolu yapıyoruz.Vatandaşlarımız ve turistler sahil yoluna takılmadan yürüyerek Haliç'in sonuna kadar gidebilecek. Yer yer de kıyıya bağlantılar yapılacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı