Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Temmuz zammıyla yeni bedelli askerlik ücreti

Temmuz zammı sonrası zam gelen kalemlerden biri de bedelli askerlik ücreti oldu. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan kişiler için bedelli askerlik hakkında düzenleme TBMM Genel Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti. Peki, yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte, bedelli askerlik ücreti hakkında merak edilenler…

Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Temmuz zammıyla yeni bedelli askerlik ücreti

Yeni bedelli askerlik ücreti, 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu. Haziran ayı enflasyonu ile beraber memura uygulanacak zam oranıyla bedelli askerlik de belli oldu. Bedelli askerlik ücreti memur zammına bağlı olarak yıl içerisinde iki kez değişiyor. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında bedelli askerlik ücreti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı. 2021 yılı ikinci 6 ayı için 43 bin 150 lira ödenen bedelli askerlik ücreti 2022 yılının ilk yarısı için 56 bin 500 lira olarak belirlenmişti.

Enflasyon farkının açıklanmasıyla beraber 2022 yılının ikinci yarısına ilişkin bedelli askerlik ücretinin de MSB tarafından açıklanması bekleniyor.