Gazete Vatan Logo

Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nü CNN Türk ekranlarında tanıttı.

Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak

Bakan Varank'ın açıklamaları şöyle: Türkiye'nin sağlık Ar-Ge'si ülkemizin en gelişmiş en entegre kampüsünü Türkiye'ye kazandırmış olacağız. Farklı başlıklarda önemli kuruluşları yaptık, bilim insanlarının hizmetine sunduk. Medikal biyoteknoloji araştırma geliştirme faaliyetleri, üretilmesi, testlerin yapılması, klinik öncesi çalışmalar yapılmasını sağlayacak en entegre tesisini açacağız.

Pandemiyle birlikte ilaçlar, aşılar dünyanın gündemine geldi. Bilim insanları ve araştırmacılara önemli altyapıyı kazandırmış oluyoruz. Biyoteknolojik ilaç ve aşılar, kanser çalışmaları yapılacak, deney hayvanlarıyla testler gerçekleşecek.

Dünyada tehditler giderek artmakta ve çeşitlenmekte. Biyolojik, nükleer tehditler ve ajanlar da dünyanın gündemine gelmeye devam ediyor. Ar-Ge faaliyetlerinin yapılacağı KBRB tehditlerine karşı ürün yapılıp test edileceği önemli alt yapıyı ülkemize kazandırmış olduk.

Gıda güvenliği anlamında Tarım ve Orman Bakanlığı'na hizmet vereceğiz. Onların ihtiyaçlarını geliştirip test faaliyetlerini gerçekleştirmiş olacağız. Ar-Ge ve inovasyon anlamında Türkiye büyük ivme yakaladı. Katma değerli kalkınmanın Ar-Ge ve inovasyondan geldiğini biliyoruz. Önemli altyapılara sahip olmanız lazım. İnsan sağlığı anlamında en entegre tesisi kazandırmış olduk.

Haberin Devamı

KBRN test merkezinin içindeyiz. KBRN tespitleri için geliştirilen farklı cihazları görüyoruz. Türkiye sağlık Ar-Ge'si yolunda yoluna devam edebilecek.