Gazete Vatan Logo

Avrupa’dan Noel hediyesi

Yılbaşı tatili 4 güne çıkınca turizmcilerin yüzü güldü

Yılbaşı tatili 4 güne çıkınca hem tatilciler hem de turizm şirketlerinin yüzü güldü. Türk turist, kriz nedeniyle fiyatları geçen yılla aynı kalan Avrupa turlarına yöneldi. Atina’da yılbaşı 259, Roma’da ise 399 euroya kadar indi

Pazartesi ve Salı gününe denk gelen yılbaşı tatili haftasonuyla birleşince hem yerli turist hem de turizm şirketlerinin yüzü güldü. Bir de fiyatlar Avrupa’daki kriz nedeniyle artmayınca Türk turist, 4 günlük yurtdışı tatil paketlerine yöneldi. Avrupa’da yılbaşı paketi turları 259 euroya kadar düştü. Geçen yıl haftasonuna denk gelen ve 2 gün olan yılbaşı tatili turizmcileri de üzmüştü. Ancak bu yıl Kurban Bayramı tatilinden yeni çıkan yerli turist, uzun tatil fırsatını kullanıp yılbaşında uygun fiyatlı yurtdışı turlarına ilgi gösterdi. Bu yıl yılbaşı turlarında en çok Paris, Roma ve Moskova ile vizesiz Balkan paketleri satılıyor. Şirketler 24 Aralık’ta başlayan Christmas dönemiyle birleşen yılbaşı tatilini değerlendirmek isteyenlere de uzun tatil turları sunuyor.

Cepten dakika veriyorlar

Gezinomi’nin Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yıldız, yılbaşı turları için erken rezervasyon fırsatının devam ettiğini belirterek, “Gezinomi olarak müşterilerimize en uygun fiyat garantili ve en zengin tatil seçeneklerini sunmak için çalışıyoruz” dedi. Yılbaşı tatilini Gezinomi’den alanlar peşin fiyatına 12 taksitle ödeme yapabiliyor. Ayrıca Turkcell kampanyası ile yurt içi tatil paketi alanlar, 1 hafta boyunca kullanabilecekleri 50 TL değerinde 125 dakika konuşma veya tatilleri boyunca kullanabilecekleri günlük 50 MB internet; yurtdışı tatil paketi satın alan müşterilere ise 30 dakika yurtdışı konuşma paketi hediye ediliyor.

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin de bu yıl herşey dahil paket turların büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Avrupa turlarında kriz nedeniyle fiyatların geçen yılla aynı kaldığını hatta bir miktar düştüğünü belirten Tekin, “Yurtdışı tur paketleri yaklaşık 300 eurodan başlıyor. Tatilciler çoğunlukla yurtiçiyle aynı fiyata denk gelen yurtdışı tatilleri tercih ediyor” diye konuştu.

İPTAL KORKUSU YOK

Erken rezervasyon sigortası tatilciyi ya param yanarsa korkusundan da kurtarıyor. Tatilin yüzde 1’i kadar ücret verip sigorta yaptıranlar 72 saat öncesine kadar tatilini iptal edip ücretini geri alabiliyor.

Vizesiz son yılbaşı fırsatı

Türk turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Hırvatistan Dubrovnik turlarında son vizesiz yılbaşı tatili yaşanacak. Temmuz ayından itibaren Avrupa Birliği’ne girileceği için gelecek yıldan itibaren Dubrovnik’te tatil yapmak için Shengen vizesi gerekecek. Bu nedenle Balkan turlarının en çok satan paketlerden olduğunu belirten Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Dubrovnik ve yılbaşını karşılamanın gelenek olduğu destinasyonlar Prag, Paris, Moskova ve Yunanistan turları en çok ilgi gören bölgeler” dedi.

Haberin Devamı