Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Düştükçe düşüyor, zam sonrası benzin, motorin ve LPG...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Fiyatlar kritik seviyenin altına indi. Akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile değişiyor. Brent petrol 100 doların altına kadar indi. Geçtiğimiz hafta benzin ve motorin litre fiyatına indirim yapılmasının ardından LPG fiyatına ise zam gelmişti. Yeni haftanın ilk gününde petrol fiyatları gerilerken vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Düştükçe düşüyor, zam sonrası benzin, motorin ve LPG...

Akaryakıt fiyatlarında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçen cuma 110 doların üzerine kadar çıkarak sıkı bir kazanç haftası geçiren Brent petrol, Ağustos’un ilk gününe fiyat gevşemesiyle girdi. Brent petrol fiyatı yüzde 4 düşerek 99,75 dolar seviyelerini gördü.  Avrupa ve Çin’den gelen zayıf PMI verilerinin talebi azaltabileceğine dair endişeler petrol piyasasının gerilemesine neden oldu.

Çin'de talebin azaldığına işaret eden ve 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri bugün yayımlandı. Buna göre, petrol, kömür ve metal izabe sektörlerinde devam eden daralmanın da etkisiyle Çin'de PMI temmuzda bir önceki aya göre 1,2 puan düşüşle 49'a geriledi. Ayrıca, Japonya'da imalat sanayi PMI Temmuz’da 0,1 puanlık sınırlı düşüşle 52,1'e geriledi.
Öte yandan, piyasalar OPEC+ ülkelerinin bu hafta yapacağı toplantıya odaklandı. Grubun toplantıda alacağı kararın petrol arzını artırmaya yönelik olacağı beklentisi de fiyatları aşağı çekiyor.

ÖNCE İNDİRİM SONRA ZAM

Haberin Devamı

Petrol ve döviz kuru fiyatlarına göre değişim gösteren akaryakıtta ise 26 Temmuz Salı günü motorin fiyatlarına 92 kuruş indirimin ardından 27 Temmuz'da benzin fiyatlarına 50 kuruşluk indirim yapılmıştı. 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam geldi.

HAZİRAN’DA AKARYAKIT SATIŞI AZALDI

Yurt içi piyasalarda Haziran ayında benzin ve motorin satışlarında düşüş yaşandı. Yılın ilk altı ayda ise satışlar arttı. Petrol Sanayi Derneği(PETDER) verilerine göre, benzin satışları Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,36 düşüşle 312 bin 888 m3 oldu.

Aynı ayda motorin satışları yüzde 5,46 düşüşle 2 milyon 549 bin 292 metreküp olarak gerçekleşti. Fuel oil satışları yüzde 78,13 artışla 14 bin 610 ton olurken, gazyağı satışları yüzde 51,39 artışla 109 m3 seviyesine geldi. Otogaz satışlarının yüzde 5,28 düşüşle 260 bin 669 ton olduğu belirtildi.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (1 AĞUSTOS PAZARTESİ)

İSTANBUL
Benzin fiyatı: 22,24 TL
Motorin fiyatı: 24,47 TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,35 TL

Haberin Devamı

ANKARA
Benzin fiyatı: 22,36 TL
Motorin fiyatı: 24,59 TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,37 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 22,38 TL
Motorin fiyatı: 24,60TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,04 TL