Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 17 Kasım Perşembe günü 77 kuruşluk indirimin uygulanan benzine, bir indirim daha geldi. Buna göre benzin indirimi, depoda 45 TL fark edecek.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim geliyor

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın bir etkisi de akaryakıt sektöründe görülüyor. Döviz kuru ve brent petroldeki iniş çıkışlar da akaryakıt fiyatlarında dalgalanmaya neden oluyor.

BİR HAFTADA İKİNCİ İNDİRİM

Geçtiğimiz gün 77 kuruşluk indirimin uygulandığı benzine, 75 kuruşluk bir indirim daha geldi.

DEPODA 45 TL FARK EDECEK

Böylelikle 60 litrelik deposu bulunan araca alınacak benzinde ödenecek rakam bin 315 lirayken, bu rakam yarın itibarıyla bin 270 liraya kadar inecek.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İndirimin ardından İstanbul'da motorin litre fiyatı 24.84 liradan, benzinin litresi ise ortalama 21,19 liradan satılıyor.

Öte yandan Brent petroldeki dalgalanma yönünü düşüşe çevirdi. Brent petrol bir haftada yüzde 2 seviyesinde düşüş gerçekleştirdi. Uluslararası piyasalarda Brent petrol varil fiyatı 87 seviyesinde işlem görüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) pazartesi yayımladığı aylık petrol raporunda, küresel petrol talebine ilişkin artış öngörüsünü aşağı yönlü revize etti.