Gazete Vatan Logo

ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır?

Küresel piyasaların gözü bugün ABD’de olacak. FED’in faiz kararı öncesinde ABD’de açıklanacak enflasyon verileri bekleniyor. Enflasyon verisi öncesi yapılan açıklamalar da yakından takip ediliyor. En son ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’nın, ABD`de enflasyonun 2023 yıl sonuna kadar önemli düşüş göstereceğini açıklaması piyasaların gündemindeydi. Yellen, ABD ekonomisinde resesyon olasılığına yönelik soruya "Bir resesyon olasılığı var, ancak benim görüşüme göre resesyon enflasyonu aşağı getirmek için kesinlikle gerekli bir şey değil" yanıtını vermişti. Gözler ABD enflasyonuna çevrilirken yapılacak yeni açıklamalar da dikkatle takip edilecek. Peki, ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır? İşte detaylar…

ABD enflasyonu ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanır?

Piyasaların yakından takip ettiği ABD enflasyon verisi için gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. FED’in faiz kararında etkili olacak ABD enflasyonu ile ilgili ekonomistlerin beklentileri de merak ediliyor. Son açıklama ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’dan gelmişti. CBS'e konuşan Yellen, "Gelecek yılın sonuna kadar enflasyonu eğer öngörülmeyen bir şok yaşanmaz ise çok daha düşük seviyede göreceğinize inanıyorum" dedi.

Enflasyonda bu yıl yaşanan yükselişin kısa ömürlü olacağını umduğunu belirten Yellen, 1970'lerde görülen yüksek fiyat artışları sonrası ABD hükümetinin enflasyonun frenlenmesi gerektiği konusunda "çok fazla ders" aldığını vurguladı.

Taşımacılık maliyetlerinin ve teslimatlarda uzun süreli gecikmelerin önemli oranda azaldığına işaret eden Yellen, benzin fiyatlarının da düşmeye başladığına dikkat çekerek, "Önümüzdeki yıl enflasyonda önemli bir düşüş göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

ABD ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kasım ayı ABD enflasyon verileri 13 Aralık Salı günü (bugün) açıklanacak. ABD enflasyon verilerinin saat 15.30'da paylaşılması bekleniyor.

Haberin Devamı