Gazete Vatan Logo

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!

Küresel piyasaların gözü yeni haftada ABD temmuz ayı enflasyon verilerinde olacak. Gelecek hafta ABD, Çin ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Çin'in askeri karşılık dahil tüm tehditlerine rağmen Tayvan'ı ziyaret etmesi gündemde olmaya devam ediyor. Bu gelişmelerle geçen hafta piyasalarda oynaklık artmıştı. Önümüzdeki hafta yatırımcılar, ABD'nin temmuz ayı enflasyon verilerini takip edecek. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!

Küresel piyasalar geçen hafta olduğu gibi yeni haftada da önemli gelişmeleri yakından takip edecek. Resesyon endişeleri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Tayvan’ı ziyareti piyasalarda gerginliği arttırmaya devam ederken yeni hafta da yine gözler ABD’de olacak. Gelecek hafta piyasalar ABD enflasyon verilerini takip edecek. Yatırımcı da  ABD temmuz ayı enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gelecek hafta yatırımcılar, ABD'nin temmuz ayı enflasyon verilerini takip edecek. Haziranda yüzde 9,1 ile Kasım 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan verinin, temmuzda yüzde 8,7'ye gerilemesi bekleniyor.