Gazete Vatan Logo

55 milyon ürün satıldı 2 milyar $ hacim yarattı

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren n11.com, kurulduğu günden bu yana 80 bini aşkın kayıtlı mağaza, 10.3 milyon üye, açıldığı günden bu yana satılan 55.7 milyon ürün ve 1.9 milyar toplam ziyaret sayısına ulaştı.

55 milyon ürün satıldı 2 milyar $ hacim yarattı

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren n11.com, kurulduğu günden bu yana 80 bini aşkın kayıtlı mağaza, 10.3 milyon üye, açıldığı günden bu yana satılan 55.7 milyon ürün ve 1.9 milyar toplam ziyaret sayısına ulaştı. n11.com, bu süre içerisinde 2 milyar dolar ticaret hacmi yarattı. n11.com e-ticaret platformunun devlete sağladığı KDV geliri 261 milyon doları buldu.

Açık pazar iş modelinin ekosisteme ve Türkiye ekonomisinin bel kemiği KOBİ’lerin büyümesine verdiği destekten bahseden n11.com Genel Müdürü Won Yong, Jo, “Türkiye e-Ticaret 2016 Pazar Büyüklüğü’ raporu, pazarın 24.7 milyar TL’den 30.8 milyar TL’ye çıktığını gösteriyor. Türkiye’nin bu yolda gidecek yolu var ancak Türkiye’de e-ticaret pastası her açıdan genişmeye ve büyümeye çok açık” dedi.

Won Yong, Jo, dijitalleşmenin Türkiye’deki öncüsünün KOBİ’ler olduğunu belirterek, “n11.com olarak, Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin e-ticaretle büyümesine olanak sağlıyoruz” dedi.