Gazete Vatan Logo

41 yıl sonra ‘Narin’ veda!

Bayrağı Muharrem Kayhan’a devretti

Tam 41 yıldır Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın başkanlığını yapan Halit Narin, bayrağı Muharrem Kayhan’a devretti. Narin, “Taş gibi sağlam bir müessese yarattık. Hem özel hem tüzel hem de gerçek başkan olarak arkadaşlarıma destek vermeye devam edeceğim” dedi.

Türk iş dünyasında İstanbul Ticaret Borsası eski Başkanı Nejat Basmacı’dan sonra en uzun süre başkanlık koltuğunda oturan isim olan Halit Narin, sürpriz bir kararla görevini devretti. 1961 yılında kurulan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın 41 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olan Narin, sendikanın 27-28 Nisan tarihlerinde yapılan 23. Olağan Genel Kurulu’nda bayrağı TÜSİAD’ın eski Başkanı Muharrem Kayhan’a bıraktı.

Sendikanın yönetim kurulunda Muharrem Kayhan’ın dışında Ahmet Hamdi Topbaş, Fatih Karamancı, Özcan Özenbay, Yakup Güngör, Nevzat Seyok, Yaşar Küçükçalık, Cengiz Taş ve Ali Osman Kilitçioğlu yer aldı.

Aday olmadı

10-11 Nisan 2010 tarihinde yapılan 22. Olağan Genel Kurul’da başkanlığa son kez aday olduğunu açıklayarak seçime giden Yönetim Kurulu eski Başkanı Halit Narin, yeni dönemde başkanlığa adaylığını koymadı.

İlk kez 1966 yılında başkanvekili olarak Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nınYönetim Kurulu’na giren ve 1972 yılında yapılan genel kurulun ardından sendikanın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Halit Narin’e, 23. Olağan Genel Kurul’da Onursal Başkanlık unvanı verilmesi ittifakla kabul edildi.

Başkanlığı bırakmasını Vatan’a değerlendiren Halit Narin, 6 yıldır görevi devralacak ekip üzerinde çalıştıklarını anlattı. Kendisinin her zaman başkan olduğunu kaydeden Narin, “Ben 48 senedir Türkiye’de başkanlık yapıyorum. Benim 5 başkanlığım var. Yani ben her zaman başkanım. İşin şakası bir yana biraz yorulduğumu da kabul etmek lazım. Hem özel hem tüzel hem de gerçek başkan olarak her zaman arkadaşlarıma destek vermeye devam edeceğim” dedi.

Ben hep başkanım!

Tekstil camiasının tek yürek olması gerektiğini kaydeden Halit Narin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlam, taş gibi bir müessese yarattık. Yıllarca bunun için mücadele ettik. Tekstil camiasının tek vücut, bir arada olması gerekiyor. 6 yıldır görevi devredecek arkadaşlarımızı belirlemek için çalışıyorduk. Çok da iyi isimlere teslim ediyoruz müesseseyi... Ben her zaman, müessesenin kapısından girdiğim anda başkanım, çıktığım anda yine başkanım... Bana saygıda kusur etmezler.”

Başkanlığımı Narin istedi

TÜRKİYE Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Muharrem Kayhan, TÜSİAD’ın eski başkanlarından. 2005 yılından bu yana TÜSİAD’ın Onursal Başkanı olan Kayhan, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi ve 2003 yılından itibaren İspanya’nın İzmir Fahri Konsolosu olarak da görev yapıyor.

Kayhan, “Sayın Narin, bu kurumda başkalarının gösteremeyeceği fedakarlıklar yaptı. Sendikamız üyelerinin bugün onun sayesinde pürüzsüz yürüyen bir iş barışı var. Sendikamızı sağlam mali temellere oturttu. Bu, Sayın Narin’in yönetiminin başarısıdır” diye konuştu. Yönetime aday olmasını Halit Narin’in istediğini kaydeden Kayhan, “Halit Başkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Sadece tekstil sektörü değil, tüm iş alemi olarak kendisine şükran borçluyuz” dedi.

Koltuk sevdasında rekor Basmacı’nın DERNEK ve odalarda başkanlık rekoru İstanbul Ticaret Borsası’nın eski Başkanı Nejet Ekrem Basmacı’ya ait. Basmacı, borsada 47 yılı başkanlık olmak üzere 52 yıl yöneticilik yaptı. İki yıl önce Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu, 50 yıllık sendika başkanlığına ağlaya ağlaya veda etmişti.

Türk-İş’e bağlı Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası’nın (Basisen) Başkanı Metin Tiryakioğlu, 29 yıldır başkan. 1978’de Ankara Bakkallar Esnaf Kooperatifi’ni kuran Bendevi Palandöken hâlâ başkan. Palandöken, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu’nun da 1990’dan beri Başkanı. Atilay Ayçin, 1989’da seçildiği Hava-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevini halen sürdürüyor. Yahya Arıkan, 20 Mart 1990’da kurulan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın kurulduğundan beri başkanlık görevini sürdürüyor.

Haberin Devamı