Gazete Vatan Logo

10 milyon şişeyi sadece 20 kg camla üretecek

Doğanay, içi cam dışı pet olan CamPet ile cam tüketimini minimuma indirdi. 1 milyon adet 550 gramlık şişe için 550 ton cam kullanan Doğanay, CamPet ile bu rakamı 2 kiloya düşürdü. Bu yıl 10 milyon şişe için sadece 20 kilo cam kullanılacak

Doğanay, şalgam suyu ile tanındı. 1997’den beri üretime başlayan; Almanya, İngiltere, Fransa, Danimarka, Güney Kore, Amerika ve Avustralya’nın da aralarında olduğu 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Doğanay, geçen yıl 43 milyon euro yatırım gerçekleştirdi ve yüksek teknoloji ürünü olan CamPet’i Türk tüketicisiyle tanıştırdı.

İçi cam dışı pet olan CamPet, şirketin cam tüketimini de minimuma indirdi. Normalde 1 milyon adet 550 gramlık şişe için 550 ton cam kullanan Doğanay, CamPet ile bu rakamı 2 kiloya düşürdü. Bu yıl 10 milyon şişe üretim planı olan şirket, sadece 20 kilogram cam kullanacak. Limonata ile başlayan CamPet kullanımı, piyasaya yeni sunulan portakal suyu ile devam etti. Bu yıl içinde şalgam da CamPet ile sunulacak.

Doğanay’ın patronu Rafet Doğanay, “Pet şişe hem sağlıksız hem ürünün tadını bozuyordu. Cam kullanmaya karar verdik. O da ağır ve kırılma riski var. Uzun araştırmalardan sonra Alman KHS firmasının dışı pet içi cam olan bir ambalaj ürettiğini keşfettik. Bu dünyada yeni bir teknoloji. Pet’in 0.3 milimetre, bu ürünün kalınlığı 0.0001 milimetre. 100 kilo camdan 100 milyon adet şişe çıkıyor. Camdan daha sağlıklı bir ürün, pet kadar hafif. Üstelik çevre dostu... 43 milyon euroluk yatırımla bu ürünü kullanmaya başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Portakal suyu çıktı

Limonata ve portakal suyunu CamPet ile sunduklarını kaydeden Rafet Doğanay, şöyle konuştu: “Taze meyve suyu üretimine başladık. Bunun için özel bir hat yatırımı yaptık. Bu sistem bizim mühendislerimizin bulduğu bir sistem. Ambalajla bunun 6 ay tazeliğini koruyabiliyoruz. Şalgam ve diğer ürünlerimizde de birkaç ay içinde CamPet kullanımına geçeceğiz. Tüketici tüm ürünlerimizi bu ambalajla görmek istiyor.”

Mor havuçla büyüdü

5 BİN dönüm arazide mor havuç yetiştiren Doğanay, Adana’da 2 fabrikası ile üretimine devam ediyor. Rafet Doğanay’ın verdiği bilgilere göre şirket Türkiye’de şalgam suyu pazarında yüzde 95 gibi yüksek bir paya sahip. Doğanay, “Türkiye toplam 70 milyon litre olan şalgam suyu pazarının yüzde 95’ine hakimiz. Elma sirkesi, limon suyu, limon sosu, nar eksişi ve nar ekşisi soslarımız da var” diye konuştu.

Haberin Devamı