Gazete Vatan Logo

YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır?

YKS sonuçları, üniversite sınavına katılan 3 milyondan fazla aday tarafından sorgulanıyor. 17 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları uygulanmıştı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplamda 3 oturumda gerçekleştirildi. Adaylar ÖSYM'den gelecek haberi heyecanla bekliyor. YKS sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Peki, YKS erken açıklanır mı, bu sene YKS ne zaman açıklanacak? YKS (üniversite sınavı) sonuçları kaç günde açıklanıyor?

YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır?

YKS sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanacağı YKS sonuç tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimine göre 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden sorgulayabilecekler. Peki, YKS erken açıklanır mı, bu sene YKS ne zaman açıklanacak? YKS (üniversite sınavı) sonuçları kaç günde açıklanıyor?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, YKS ERKEN AÇIKLANIR MI?

ÖSYM sınav takvimine göre 2023 YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

YKS 2023 tercihleri için tarihler henüz belli olmadı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih tarihi ve tercih kılavuzu yayınlanacak.

YKS SONUÇLARI KAÇ GÜNDE AÇIKLANIYOR?

YKS sonuçları ÖSYM'nin bildirdiği tarih: 20 Temmuz 2022

YKS sonuçları açıklanma tarihi: 18 Temmuz 2022

YKS tercihlerinin alınması: 27 Temmuz-05 Ağustos

YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin bildirdiği tarih: 15 Ağustos 2022

YKS tercih sonuçları açıklanma tarihi: 15 Ağustos 2022