Gazete Vatan Logo

YKS açıklandı mı? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?

YKS sonuçları açıklandı mı, ÖSYM tarafından YKSK sonuçları açıklandı mı? soruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YKS 2022 sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala gündeme geldi. İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih…

YKS açıklandı mı? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, YKS sonuçları açıklandı mı? sorularına yanıt arayan adaylar arama motorlarına yöneldi. ÖSYM sonuç ekranı ve duyuru sayfası sık sık ziyaret edilip, sonuçların erken açıklanıp açıklanmadığını kontrol ediliyor. 18-19 Haziran tarihlerinde YKS’ye giren öğrenciler TYT, AYT, YDT olmak üzere 3 oturum şeklinde düzenlenen sınav sonrası sorular ve cevap anahtarı üzerinden sonuç tahmini yapmaya çalıştı. Peki, 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanır, erken açıklanır mı?

2022 YKSK sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 yılı sınav takvimine göre; YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Erken açıklanma ihtimali de bulunduğundan sonuç sorgulama sayfasını da haberimize iliştiriyoruz.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.