Gazete Vatan Logo

KPSS sonuç ekranı aktif mi, sorgulama nasıl yapılır? ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı mı? Lisans KPSS sonuçları sorgulama ve sonuç belgesi alma!

KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak, ne zaman? KPSS sonuçları sorgulama için adaylar ÖSYM sayfasının başında bekliyor. KPSS lisans oturumuna katılan adaylar KPSS sınav sonuçları için araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte ÖSYM KPSS lisans sınav sonuçları

KPSS sonuç ekranı aktif mi, sorgulama nasıl yapılır? ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı mı? Lisans KPSS sonuçları sorgulama ve sonuç belgesi alma!

KPSS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, saat kaçta?  ÖSYM tarafından düzenlenen lisans oturumu 18 Eylül tarihinde yapılmıştı. Lisans oturumunu sağlayan adaylar KPSS Lisans sınav sonuçları için arama motorlarına ve ÖSYM’nin sitesine yöneldi. İşte KPSS sonuç ekranı ÖSYM AİS girişi…

KPSS 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KPSS sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan sınav takvimi ile belli oldu.

2022 KPSS Lisans sınavı sonuçları ise 21 Ekim 2022 tarihinde adayların erişimine açılacak.

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre; 2022 KPSS Önlisans sınavı sonuçları 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KPSS lisans, ön lisans, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları her yıl olduğu gibi bu senede ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak.

Adaylar, KPSS sonuçlarına T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilecek.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan adaylar yukarı bölümde bulunan " Sonuç yılı ve Sonuç grubunu" seçerek güncel olarak duyurulan sonuçları görüntüleyebilirler.

Adaylar, sonuçların açıklamasıyla beraber; alınan puan, doğru veya yanlış cevap sayılarını öğrenebilecek.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ