Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022-EKPSS başvuru kılavuzu yayımlandı!

2022 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı başvuruları başladı! ÖSYM, 2022-EKPSS başvuru kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Adaylar, EKPSS başvurularını https://ais.osym.gov.tr adresinden 27 Ocak - 15 Şubat 2022 tarihleri arasında yapabilecek. Peki, 2022-EKPSS başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM 2022-EKPSS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı!

ÖSYM duyurdu! 2022-EKPSS başvuru kılavuzu yayımlandı!

ÖSYM duyurdu! 2022-EKPSS başvuruları başladı. ÖSYM, 24 Nisan 2022 tarihinde uygulanacak 2022-EKPSS başvuru kılavuzunun yayımlandığını duyurdu! Başvurular, 27 Ocak - 15 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

2022 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-EKPSS), 24 Nisan 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 27 Ocak - 15 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 27 Ocak 2022 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Haberin Devamı

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.”

2022-EKPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2022-EKPSS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 27 Ocak 2022 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler

EKPSS veya kuraya katılmak isteyen adaylar, EKPSS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süreleri içinde (EKPSS için 27 Ocak-15 Şubat 2022, kura için 28 Nisan-17 Mayıs 2022) ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adayların başvuru işlemlerine başlamadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır. Bu nedenle, bir üst öğrenimden mezun olduğu halde mezun olduğu en üst öğrenim düzeyinden 2022-EKPSS’ye başvurmayan adayların tercih yapmaları sistem tarafından engellenecek.

Haberin Devamı

EKPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR? SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurusu için sınav ücreti 170 TL olarak belirlendi. Ödeme yerleri şu şekilde:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı ve mobil bankacılık (KKTC’den başvuracak adaylar dahil); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı

EKPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

EKPSS 24 Nisan 2022 tarihinde saat 10.15’te uygulanacak ve tek oturum halinde yapılacak. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacak. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uygulamaları ile gerçekleştirilecek.

EKPSS SONUÇLARI NERELERDE KULLANILACAK?

Bu sınavın sonuçları;

A) Memur statüsünde personel istihdam eden;

a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,

Haberin Devamı

b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara,

c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına,

B) İşçi statüsünde personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarına; engelli personel alımlarında kullanılacak.

C) Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak engelli öğretmen alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de EKPSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından yapılacak.

Kuraya ise; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecekler.