Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatılacak mı? Okulların yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni ilgilendiriyor! Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Vaka sayılarındaki artış pek çok kişi de endişeye neden olurken milyonlar yarı yıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamaları yakından takip edilirken, ilk açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den gelmişti. 15 bin öğretmenin atamasının yapıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da okullar ile ilgili de açıklama yaptı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatılacak mı? Okulların yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatılacak mı? Okulların yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarındaki artış endişeye neden olurken milyonların gözü kulağı yarı yıl tatilinde olan okulların açılığ açılmayacağına ilişkin açıklamalara çevrilmiş durumda. Yarıyıl tatilinin uzatılması ile ilgili beklentiler artarken konu hakkında ilk açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, okulların durumu ile ilgili 15 bin öğretmenin atamasının yapıldığı programda konuştu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatılacak mı? Okulların yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullarda yarıyıl tatili 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Okullar ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

TATİL UZATILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okulları hiç kapatmayalım. Önlemlere riayet edelim, okullarımız hep açık kalsın" dedi. Özer bir öğrenciye de, "7 Şubat'ta buluşuyoruz. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 2 hafta sonra görüşeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin öğretmen atama programında eğitim alanında yaptıkları çalışmalar ile ilgili konuştu. Pandemiye rağmen, eğitimin kesintisiz devam ettirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin süreceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"2021-2022 yılının ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı şekilde tamamladık. Okullarımızı açık tuttuk.

Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı zorluklarla, engellemelerle karşılaştık.

Sürekli karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular.

Salgına rağmen eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen bir kaç devletten biri olduk. Bu kritik dönemi alnımızın akıyla atlattık. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, MEB'in tüm mensuplarını tekrar tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Yüz Yüze Eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabasıyla eğitim öğretim dönemimizin ikinci dönemini de kesintisiz tamamlayacağımıza inancımız sonsuz."